Müzekart+


Müzekart+

14.03.2024


MüzeKart+, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Saraylar ile Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret etme imkanı sunan bir karttır. Bu sayede tarih dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

60 TL olan MüzeKart+ fiyatı, satın alındığı ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerlidir ve Türk vatandaşları tarafından kullanılabilir. MüzeKart'ınızla gezebileceğiniz müze ve ören yerlerini görmek için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müze ve ören yerlerini inceleyebilirsiniz.

MüzeKart'ınızı satın almak ve kullanmak için MüzeKart satış noktalarına ulaşmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Ayrıca, kargo ücreti ödememek ve kartınızı hemen kullanmak için Mobil MüzeKart seçeneğini tercih edebilirsiniz. Mobil MüzeKart hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Türkiye'nin Müzeleri uygulaması ile üyelik oluşturarak, müze ve örenyeri girişinde kullanabileceğiniz kod ile kartınızı anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Üyelik oluşturulmayan durumlarda, MüzeKart'ınızın kargo ile size ulaşmasını beklemeniz gerekecektir.

Unutulmaması önemlidir ki, MüzeKart, Topkapı Sarayı'nda bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Beykoz Cam Müzesi, Efes Örenyeri'nde bulunan Yamaçevler, Göreme Açıkhava Müzesi'nde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası, İstanbul Sinema Müzesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde bulunan Serçe Limanı Cam Batığı Sergi Salonu bölümlerinde geçerli değildir. Bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.